15.06 as we go on, we remeber all the times we, had together, and as our lifes change, come what ever, we will still be- friends forever

DEL 2.
maj 2011.
denna månad började så jävla bra att jag festa in den till och med. detta skulle bli en bra månad. dock inte för ellinor som slutade på min toalett i ett flertal timmar. ni förstår nog vad som hände med henne.... hahah jag hade otroligt kul åt henne dagen efter. snäll som jag. (för er som inte känner mig, så är jag ganska sadistisk.)
det enda som snurrade i mitt huvud en vårmånad som denna var glee. det var mitt allt. och jag kunde kolla på avsnittet om och om och om igen. ack vad fint det var.
första tältningen med sandra gick av stapeln en dag då bara bfs ettor var lediga. den kvällen spenderades med att reta alla andra som inte var lediga genom skicka retsamma sms och skrev retliga saker på msn. oj vad kul vi hade. vädret var perfekt, det var inte kallt, och inte för varmt, alldeles lagom var det. det var fint. :)
årsmöte med styrelsen var det och jag fick lotten att baka tusen muffins typ.. (ne men 50). det tog tid det.
det var också förskolansdag på junibacken och då var vi utklädda till astrid lindgrensfigurer. fem ettor och några tvåor var vi allt. :) en halsfluss åkte jag allt på också. det var inte så fint.
det blev inte direkt så mycket fotboll för mig eftersom förgåendemånad spelade jag min första seriematch och vred knät ur led. vilket förstörde ett helt halvår av fotbollslivet. attans. men jag tittade troget på mina kära fotbollskamrater när de lirade matcher. såhär på slutkampen i skolan var det många nationella prov som skulle göras också givetvis. chillade mycket med mina fina vännor också.


juni 2011
fem dagar in i juni for jag, min pappa och min farmor ner till kusten och hälsade på u-b och kente som var där nere. jag badade för första gången i havet det året och det var inte alls så kallt som alla sa att det skulle vara vilket var otroligt skönt faktiskt. 11 dagar senare skulle jag faktiskt avsluta första ring. inte illa det inte.
jag och ellinor var och kollade på studenterna 2011 och oj vad skojsigt det var. och det var då det slog mig att det bara var två år kvar tills vi skulle stå där, och att jag och ellinor inte får skrika och dricka och hoppa på flaket tillsammans. ajaj. men jag har ju sandra och alla andra underbara klasskamrater att göra det med, inte sant? det var väldigt mycket johannaellinortid denna sommar och det var som när vi var små igen. vi stannade ofta ute tills klockan blev morgon och filosoferade över hur vidare livet gör egentligen. den 16 juni stängde jag mitt skåp för sista gången i ettan och åååboj om det kändes rätt. kvällen firades på plantis och allt det där. fint liv.
fyra dagar senare började jag mitt sommarjobb. 20juni-8juli skulle jag arbeta i kättilstorp, på deras förskola. kändes inte alltid så inbjudande att cykla mer än en mil om dagen, men jag klarade det iallafall. fotbollsskola skulle hållas, så det var bara att ställa upp. men det var skojsigt det med. fredagen på första veckan var jag ledig för midsommaraftonens skull. då for jag, ellinor, pappa, och min mamma ner till falkenberg med kerstin och firade in midsommaren med min faster och farbror. det var mysigt ska ni veta. oj oj. det gav mig lite mer kraft inför jobbet.


juli 2011
jag hade precis jobbat färdigt andra veckan den 1 juli och det faktum att det bara var en vecka kvar ville jag och min trogne följeslagare fira givetvis. det gjorde vi med att gå till skolan med två till och bara hade det trevligt. när kvällen var natt gick vi vidare till en utav de andra med vissa protester från min sida, hahahah men okaj, så fick det väl bli. some crazy shit hände som gjorde att ellinor fick panik och när klockan var fem landade jag o min bästa vän i sängen som var min.
många nätter var likadana. vissa stod de utanför mitt fönster och ellinor skickade sms till mig när hon stod utanför, visserligen klockan ett på en arbetsdag, hon kunde sitta nedanför fönstret en hel natt och vi skickade sms till varandra. bara en sådan sak gjorde min sommar så mycket bättre än vad den hade varit utan henne. min älskade vän. 16 dagar in var det dags för henne att fylla 17 år och det var vi ju tvunga att fira det med givetvis. så vi mötte upp en annan nyfylld sjuttonåring och partajade i en lägenhet som snart skulle bli ellinors. kvällen slutade med ostskivor och sömn om vartannat. fint. dagen efter den 16 bestämde vi oss för att trampa in till falköping från vartofta, vilket var askalas. vi hade så himla skoj och hjälp av det gick. ellinor hade nog lite svårare eftersom hennes kläder for, svettet droppade medans jag lugnt satt där och trampade. kanske alla cykelturer från och till k-torp lönade sig. nu var det dags för att göra sig iordning för två veckor i falkenberg. packa, städa hus, städa husvagn, tvätta, och mitt i allt skulle jag hinna leva också. hur skulle det gå? men det gick. första dagarna i falkenberg var jag sjuk. feber och halsont. vattnet stod oss upp till fotknölarna, bokstavligt talat. jag skrev på facebook "vem behöver havet, när man har översvämning i förtältet". efter två dagar fick vi köpa gummistövlar.. jag menar vafan! onsdagen var första dagen det höll upp och var fint väder och desperat efter sol slängde jag på mig bikinin och tog fram min bok. men glömmer solkrämen så efter 20 minuter i solen är jag sönderbränd. aj. jag besökte ullared och där hämtade jag upp min följeslagare ellinor. hihih. sen var det en vecka kvar av vår falkenbergstripp. oj vad skoj vi hade. vi besökte båstad, fiskade krabbor, cyklade, besökte varberg, falkenberg skoj skoj. när ellinor kom ner så spenderades otroligt mycket tid i solen och på stranden det var ju på sin plats att bränna sig lite till när man äntligen kunde gå ordentligen igen. men det är så jag gör varje år, och det hade inte varit en semester utan att göra så.

TJUGO JÄVLA MINUTER?????
augusti 2011
ja.. början av månaden var vi kvar i falkenberg, oj vad mysigt det var. solbrända och ont hade vi, rumpan, låren, magen, bröstet, armarna, axlarna AJ vad ont det gjorde överallt. och så finns det folk som säger att vädret i sverige aldrig är bra nog. kiss my ... säger jag då! haha men är man som jag, glömsk och har världens sämsta pigmentsförsedda kropp så får man ta sådana smällar. efter vi kommit hem skulle ellinor flytta veckan efter och tiden då hon kom och knackade på mitt i natten var där med över. det gjorde lite ont även fast att hon bara flyttade till falköping. men samma sak liksom. en spontan promenad i skogen med ellifelli o hennes hund resulterade att vi åt färska bär och världens jävla brakfrukost. mums vad gott det var!
sista helgen innan jag skulle börja tvåan på gymnasiet tog mina systrar mig till kulturkalaset i göteborg och gissa om det var skoj, miss li stod på scenen och jag stod längst fram och jävlar vad bra hon var!
god mat avnjöts i gbg och roliga shower likaså. söndagkväll var första gången på hela sommaren nästan som jag träffade min trogna följeslagar nr 2. Sandraplutten. fint det :) vi traskade upp som så många gånger förr till mcdondalds där vi sedan träffade vänner från förr i världen och vänner i nuvärlden som var spända att få börja gymnasiet, vad skulle hända, vilka skulle de få gå med. oj vad skoj jag hade när vi skrämde dem lite bara. det var kul ju. :)


to be continued

13.51 i swore i'd never fall again, but this don't even feel like falling, gravity can't forget, to pull me back to the ground again

ja... jag anser väl att det är dags för en årsresumé. så here i go. DEL 1

januari 2011
nuyår blev ju inte direkt vad jag hade tänkt mig, men det blev helt okej ändå. jag träffade glömda människor och mådde otroligt satans bra!
sedan jul 2010 hade jag nu en systemkamera i min ägo, den och jag spenderade många januarimornar ihop då jag väldigt ofta gick ut med pappa för att ta fina vinterbilder. en annan prickedick jag spenderade mycket tid med var ellinor. jag kom också fram till det är att hon var oerhört fotogenisk så jag klickade på avtryckarknappen med henne som motiv oftare än annars.
använde webcameran på min skoldator var också en återkommande vana.
jag gick också in i mitt eget huvud och började fundera över hur bra detta året ska bli, hur stor skillnad jag skulle göra det till och hur mycket jag skulle ändra mig. jag la upp träningsprogrammet som mitt nyårslöfte hade sagt åt mig att göra. löftet hölls väl i cirka tre veckor. sen ansåg jag att jag hade gjort mitt.
jag sitter nu här vid mitt skrivbord... och har inte en enda tanke som vrider min hjärna ur led idag.
såpass förvirrad var jag konstant en månad. förutom just den dagen.


februari 2011
jag gick igenom en hel del i denna månaden år elva, två tusen. det slutade med att jag ofta citerade låttexten
jag identifierade mig med just då. mycket melissa horn, mycket lars winnerbäck, osv.
ja, som ni märker så har jag väl inte så mycket insperation, därför tar jag flummkort på cameroid, som inte är
så flummiga. och citerar låtar som rör min själ.
jag åkte på den där tusenåriga influensan kändes det som, och joddlade längs vägar i riktningar emot fester med härliga gladailivetkompisar. den där influensan härjade i kroppen ett bra tag efter den borde försvunnit, och gjorde väl att jag inte alltid mådde så piggelin denna månad.
jag inveg mitt apuiska liv på vartofta förskola i två veckor, och det var så mysigt så.. men jag insåg ganska snart, att förskolefröken, är inte för mig.
jag inveg min LP-spelare med sprakande magnus uggla som ljöd ur de stora högtalarna.
även min kamera tog stor del i mitt liv, och där har den stannat. jag gick även denna månad ut och tog fina vinterbilder med min pappa. det var så mysigt. en del fotboll blev det också, men jag hamnade i en svacka efter oden cup. inte bra! mitt hår började växa och en blond sträng uppstod i mitten på huvud. fint.


mars 2011
apun fortsatte och risken när man arbetar på förskoler är att man blir sjuk. man blir så utsatt för alla baciller när man inte riktigt är van vid dem. men jag slapp maginfluensan iallafall, och det var just DEN som härjade på dagiset. men en redig förkylning fick jag på halsen minsann. men jag gick ändå. gött.
min statestik på bloggen gick upp genom taket och 40 personer om dagen var glada att se till att jag levde osv. det tyckte jag var skojsigt. :)
jag dreglade vid tanken på sommar, med grillad mat, kusten och allt som hör där till. (gör det nu också faktiskt)
en dag denna månad var det så OTROLIGT fint väder, och jag tog kameran i högsta hugg, och min pappa i andra sen var det bara att kasta sig ut i vinterlandet som hette sverige. en hel del fina bilder blev det.
min största storasyster fyllde 25 bast, och det skulle ju givetvis firas.
vi hade en myskväll med laget vilket innefattade utmaningar i vartoftaskolans otroligt stora gympahall, tacos och final i melodifestivalen. åh så mysigt. jag hittade intervjuer i min dagispärm från den tiden, och insåg att redan på den tiden var jag väl lite otroligt smart? ah. faktiskt.
skolan tog mycket tid och ett inlägg löd rubriken "maskinen är ett monster, du kan inte stänga av den". medans första meningen löd, egentligen borde det stå "skolan är ett monster, du kan inte komma från den". "
tro det eller ej, men första grillningen gick av stapeln, och gissa om det var gott!
sommarjobb söktes också.




april 2011
mycket fotboll blev det om söndagarna, och vi (jag o min far) tillsammans med grannfamiljen införde termen söndagspizza. oj oj om det var gott? ja.. jag arbetade på intersport en hel del och hjälpte pappa med diverse saker som skulle göras under ombyggnationen. första dagen i shorts gjordes också.
13 dagar in i april var ida på plats i min soffa med tacos på bordet, och vi taggade som aldrig förr inför danmark med världens bästa jävla underbaraste lag. oj vad skoj vi hade.
jag var barnvakt och mös så himla mycket. skoj.
jag klippte till lugg och en bit av mitt hår. jag tog också hand som kerstin en hel del. förberedde henne inför årets camping. (för er som inte vet vem kerstin är, är det vår husvagn.)
min kärlek för finn och glee spirade som hejsan och jag var fast.

en aning solbrända flickor



to be continued.

RSS 2.0